Familieopstellingen

Rust en ordening, door je eigen plek in te nemen

De geschiedenis heeft de neiging zich te herhalen, tot wij haar erkennen. Zolang jij alleen het onvoltooide leven van je voorouders leeft, kun je niet ten volste je eigen leven leven. Zij willen dat jij kunt afmaken waar zij aan begonnen zijn. Zonder blokkades, maar met hun wijsheid. Bovenal willen voorouders dat jij je eigen leven leeft. Zo komt er heling in jouw familiesysteem en kunnen je talenten en je levensenergie weer gaan stromen. Zo kan het levenslicht weer door jou heen stromen, de wereld in. Soms zijn er thema’s in je leven waarvan je niet begrijpt dat ze er zijn, die kunnen hun oorsprong in je familiesysteem hebben. Het helpt om de verborgen verhalen te eren.

Je levenslust herstelt, je zin om op te staan en iets aan te gaan. Het leven weer omarmen, inclusief het ongemak. De enige weg daarvoor, is door de gevoelens heen. Voelen, erkennen, ja dit is zo, of ja dit was zo. Dit heb ik zo gemist en hier verlang ik naar. Dan kom je erachter dat er naast trauma’s ook liefde is in jouw familielijn en dat je daar weer op mag leren vertrouwen en leunen. Dat je wordt gedragen door je (groot)ouders. Zelfs als jij je dat niet meer voor kan stellen.
Ik werk voornamelijk met 1 op 1 opstellingen, waarin jij en ik de representanten zijn. Af en toe organiseer ik ook opstellings dagen met echte representanten.