Over Alice Rientjes

Waarom ik doe wat ik doe

Ik ben op gegroeid met een depressieve moeder die vaak wekenlang of maandenlang was opgenomen toen ik nog maar heel klein was en een vader die lange werkdagen maakte om voor ons te kunnen zorgen. Ze gingen scheiden toen ik 6 jaar was. Mijn ouders waren heel lief, maar ze worstelden met het leven en waren daardoor emotioneel onbereikbaar. Ik heb me als kind alleen en onbegrepen gevoeld. Daar besloot ik dat ik het wel alleen zou doen en perfect zou zijn, zodat er toch van me gehouden zou worden. Strategieën die me ook ver gebracht hebben.

Deze basis heeft me precies gegeven wat ik nodig had en maakt me tot wie ik nu ben. Na het overwinnen van mijn moeders depressie stierf zij uiteindelijk aan kanker toen ik 30 was. Geheel onverwacht pleegde mijn vader zelfmoord toen ik 34 was. Beide momenten waren grote keerpunten in mijn leven. Zeker ook omdat ik voelde, er moet een andere weg zijn voor de worsteling die zij hadden, maar vooral ook dit zal mij niet gebeuren. Wat had ik hun de weg gegund die ik en velen met mij bewandelen. Die ware vrijheid die ik nu ervaar, en de tools die ik nu kan inzetten als het leven me een uitdaging geeft, gun ik jullie ook.

“Ik heb een groot verlangen om te verbinden, om werkelijk contact te maken met mezelf en de ander. Ik lever graag een bijdrage aan ieders bewustzijn en geluk.”

Een belangrijk overlevingsmechanisme voor mij was zingen en dat heb ik dan ook jaren professioneel gedaan in alle theaters van Nederland. Een prachtige succesvolle tijd en het hielp me om ruimte te geven aan alle emoties die ik had en me te verbinden met die diepere laag in mezelf. Ik vond zoveel steun en herkenning in al die mooie liedjes. Mijn studies aan het conservatorium en de kleinkunstakademie, de liedjes en de voorstellingen die ik schreef waren eigenlijk een soort verkapte therapie voor mij. In de zanglessen die ik gaf op conservatoria en musical opleidingen was ik vaak ook bezig met de persoonlijke ontwikkeling van mijn studenten. Ik heb altijd een grote interesse gehad in de mens en zijn gedrag. Ik werd dan ook gekscherend de zangpsycholoog genoemd. Voor de buitenwereld leek ik misschien succesvol en dacht iedereen dat ik mijn grote droom volgde, maar van binnen worstelde ik enorm.

Dankzij yoga en meditatie werd ik steeds bewuster van de patronen die ik had ontwikkeld. Workshops in emotioneel lichaamswerk deden daar nog een schepje bovenop. Ik was aan het helen, ik kon de liefde in mezelf weer laten stromen, ik verzachte en kon andere keuzes maken en ook de romantische liefde in mijn leven toelaten. Door deze ontwikkeling voelde ik ook steeds meer dat ik het zingen niet meer nodig had om liefde en aandacht te krijgen. Ik kon steeds meer van mezelf houden en voelen dat ik helemaal goed ben zoals ik ben. Ik besloot om mijn hart te volgen en mijn twee grote liefdes te combineren, de stem én persoonlijke ontwikkeling. Dat werd gevolgd door een opleiding Familieopstellingen, Ademcoaching en De Maskermaker bij Phoenix. Daar kon ik ook eindelijk toegeven aan mijn verlangen om moeder te worden. Waar ik lang dacht dat ik mijn kinderen alleen maar zou gaan kwetsen, voelde ik, nee ik heb ze zoveel te bieden. Ik ben nu moeder van Norah, een prachtig licht. Wat ben ik dankbaar dat ik al zoveel heb kunnen opruimen in mijn familiesysteem, zodat zij een vrijere start heeft. Dat ik bewust ben en écht aanwezig kan zijn bij haar en haar gevoelens, maar vooral om samen van het leven te genieten.

Ik heb een groot verlangen om te verbinden, om werkelijk contact te maken met mezelf en de ander. Ik lever graag een bijdragen aan ieders bewustzijn en geluk. Zingen in het theater was daar een geweldig podium voor, maar in het coachen heb ik mijn juiste publiek gevonden. Je bent zo welkom om samen naar jouw leven en patronen te kijken en van je blokkades krachtbronnen te maken. Zodat je kan leven in liefde, in vrijheid en verbinding!