MIJN PERSOONLIJKE VERHAAL

WAAROM IK DOE WAT IK DOE

Als klein meisje zat ik vaak op mijn slaapkamer, op mijn lievelingsplek achter bed, de liedjes van ‘Kinderen voor kinderen’ te zingen. Dat is één van mijn dierbare jeugdherinneringen. Want als ik zong was ik gelukkig, voelde ik me veilig en was er niets anders dan de muziek en dan was alles goed.

“Want wat er ook gebeurt er klinkt muziek” Ischa Meijer

Als hoog gevoelig meisje was zingen voor mij een geweldige manier om alles wat ik voelde te kunnen uiten. Het plezier en de expressie was al een groot geluk, totdat ik erachter kwam dat ik er ook nog eens heel goed in was. Het was voor mij dan ook logisch dat ik zang ging studeren om er mijn beroep van te kunnen maken. Pas later besefte ik dat ik (naast de successen, mooie voorstellingen en tournees) op het podium ook eindelijk gezien werd. Iets wat ik gemist had als kind. Ik worstelde met schaamte, omdat ik dacht dat ik die aandacht niet verdiende. Ergens in mij hoorde ik altijd dat stemmetje dat zei dat ik niet goed genoeg was. Overtuigingen die me tegenhielden in mijn ontwikkeling als performer én als mens.

“Strength, courage, and wisdom
it’s been inside of me all along” India Arie

Ik wilde me daar niet langer door laten leiden en startte een persoonlijk & professioneel traject. Ik deed opleidingen voor Ademcoaching, Stemexpressie & persoonlijke ontwikkeling, Familieopstellingen en De maskermaker bij Phoenix. Daarnaast beoefen ik al jaren yoga en meditatie en leer ik van verschillende spirituele leraren. Ik merk nu dat mijn leven én mijn werk zoveel makkelijker en leuker zijn geworden, dat ik het verleden meer en meer achter me kan laten en in het moment kan zijn. Ik voel dat ik leef en ik heb elke dag opnieuw een keuze hoe ik wil leven. Dat gun ik iedereen, om je weer te verbinden met je ware ik, met de liefde in jou in plaats van dat wat je bent gaan geloven over jezelf.

“Als het zwaar wordt om je hart
Als je tranen bijna stromen
Als je bang bent voor de nacht
met een brok in je keel en een knoop in je maag
als het koud is in je ziel
en je weet niet wat je moet
Kom dan bij mij”
Brigitte Kaandorp

Ik heb een groot verlangen om te verbinden, om werkelijk contact te maken met mezelf en met de ander. Ik wil heel graag een bijdrage leveren aan ieders bewustzijn en geluk. Zingen in het theater is daar een geweldig podium voor, maar door mijn persoonlijke ontwikkeling en interesses werden lesgeven en coachen een hele bijzondere aanvulling van mijn werkpraktijk. De stem, de adem, het lichaam, verbinding en bewustzijn komen terug in alles wat ik doe, het heeft mij gebracht waar ik nu ben en daar ben ik heel dankbaar voor. Daarom wil ik je met liefde begeleiden op jouw pad. Wees welkom met je vragen en verlangens.

Voor mijn professionele bio download de Press pack hieronder.

FOTO'S - BIO - MUZIEK

INFORMATIE VOOR DE PERS

Voor interviews met Alice Rientjes of algemene informatie kunt u het beste contact met haar opnemen via 06-10 34 33 52 of mailen naar post@alicerientjes.nl.